Hlavní obsah

Okamurův Úsvit na jihu Čech dohání ODS, zemanovci neprošli

Právo, rsk

Také v Jihočeském kraji se těší silné podpoře ČSSD, které zvažuje dát hlas nejvíc lidí (31 procent). V regionu ale boduje i hnutí ANO Andreje Babiše, které se umístilo s 20 procenty na druhém místě, a Úsvit přímé demokracie senátora Tomia Okamury, jenž ze šestého místa s jedenácti procenty dohání pátou ODS (12,5 procenta).

Foto: Jan Kočvara, Novinky

Volební potenciál - Jihočeský kraj

Článek

Vyplývá to z průzkumu volebního potenciálu (dotázaní mohli uvést několik stran, proto součet přesahuje 100 procent) agentur STEM/MARK a Median pro ČT. Zveřejněn byl ve středu.

Za ANO by třetí byli komunisté (19,5 procenta) následováni čtvrtou TOP 09 (19 procent). Mezi čtvrtou a pátou pozicí je však citelný, téměř sedmiprocentní rozdíl, ODS tak v preferencích, kterou na jihu Čech vede úřadující předseda ODS Martin Kuba, už propadá k okamurovcům, sedmým lidovcům (9,5 %) a osmým zeleným (7,5 %).

Z voličského hlediska bude zajímavý souboj mezi lídrem ČSSD, jihočeským hejtmanem Jiřím Zimolou, a Kubou, který v minulém volebním období zastával post Zimolova náměstka.

Foto: Jan Kočvara, Novinky

Volební potenciál - Jihočeský kraj

Zklamáním byl průzkum v Jihočeském kraji znovu pro zemanovce, kteří se šesti procenty skončili devátí, a nedostali se tak do debaty v ČT. Desátá byla Strana svobodných občanů se čtyřmi procenty a jedenáctá Dělnická strana sociální spravedlnosti (3,5 procenta).

Ostatní strany by nepřekonaly laťku tří procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám