Hlavní obsah

Fischer napadl Kalouska za údajné krytí šikany. Kalousek se mu vysmál

Právo, Novinky, dan, jas

Ministr financí v demisi Jan Fischer obvinil svého předchůdce Miroslava Kalouska (TOP 09), že se v resortu pod jeho vedením porušovaly zákony. Kalouskův kabinet měl protežovat některé zaměstnance, zatímco jiné údajně šikanoval. Kalousek se Fischerovi vysmál a dodal, že Fischerovo tvrzení je účelovým nesmyslem.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Jan Fischer

Článek

Mluvčí úřadu Ondřej Šrámek uvedl, že Kalouskův kabinet „protežovaným zaměstnancům” promíjel špatnou docházku, kterou kryl nikdy neuskutečněnými služebními cestami, které měly údajně probíhat i celý měsíc. Dalším porušením zákona mělo být krytí údajné šikany na pracovišti.

„Jsem naprosto přesvědčen, že Miroslav Kalousek o tomto systému musel vědět, otázkou zůstává, proč resort záměrně takto vedl,“ dodal Fischer.

Kalousek: Docházku úředníků jsem opravdu nekontroloval

Podle Kalouska se Fischer definitivně zesměšnil. „Doufám, že v historii dehonestačních pokusů na české politické scéně to bude jeden jediný případ, kdy člen vlády napadne svého předchůdce za to, že nekontroloval docházku do zaměstnání,“ řekl Právu Kalousek. Dodal, že Fischerovo prohlášení považuje za účelově vykonstruovaný nesmysl zasazený do předvolební doby.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek

„Nikdy jsem docházku ministerstva financí nekontroloval, kontroloval jsem náročně jenom jejich pracovní výkony. Naprosto odmítám, že bych komukoli vědomě podepsal neuskutečněnou služební cestu nebo že bych snad někoho šikanoval,“ dodal Kalousek.

Další vyhazovy mohou následovat

Fischer nicméně před časem odvolal z funkce vedoucího oddělení mezinárodní ochrany investic a zahraniční pohledávky Radka Šnábla, který měl mít problémy s docházkou a vyjadřoval se nevhodně k vedení a řízení zaměstnavatele.

Další personální změny nevylučuje ministr v demisi v personálním oddělení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám