Hlavní obsah

Policisté dostanou příští rok přidáno

Aktualizováno

Policisté a občanští zaměstnanci sboru dostanou příští rok plošně přidáno dvě procenta z platu. V pondělí se na tom dohodli zástupci odborů s vedením policie. Podle předsedy Nezávislého odborového svazu policie (NOSP) Milana Štěpánka bude mít sbor k dispozici příští rok o 730 miliónů korun více než letos.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Hlídkující policista.

Článek

"Všem policistům se od 1. ledna zvedne plat o dvě procenta. Policie garantovala toto plošné přidání," uvedl Štěpánek. Dodal, že na jednání s policejním prezidentem Martinem Červíčkem a jeho náměstky se řešilo také spravedlivější rozdělování rizikového příplatku. "Spokojenost s výší nemůže být, ale to není otázka vedení policie, které udělalo, co mohlo. Vím, že to je málo," dodal Štěpánek.

Ten navíc zdůraznil, že policisté požadovali také navrácení deseti procent platu, která jim dříve vláda sebrala kvůli škrtům v rozpočtu. "To, že nám vláda nedala tarifní tabulku, to hodnotíme hodně negativně," postěžoval si.

Zatím podle něho nejsou k dispozici přesné propočty toho, kolik jednotliví policisté dostanou přidáno. "V těch 730 miliónech jsou nějaké prostředky na nové policisty, takže ta dvě procenta jsou garantovaná, ale nakonec ten vývoj může být ještě lepší," prohlásil šéf NOSP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám