Hlavní obsah

V čele Národního úřadu pro vyzbrojování končí Pavel Bulant

• Aktualizováno

Současný ředitel Národního úřadu pro vyzbrojování k pondělku skončí ve své funkci a opustí ministerstvo obrany, kam útvar spadá. Potvrdilo to tiskové oddělení úřadu. Bulant končí na vlastní žádost z rodinných důvodů.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Pavel Bulant (druhý zleva) při jmenování generálem loni v říjnu.

Článek

"Brigádní generál Pavel Bulant ukončil své působení ve funkci ředitele Národního úřadu pro vyzbrojování. Z rodinných důvodů si podal žádost o zkrácení služebního závazku vojáka z povolání," sdělil mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. Řízením Národního úřadu pro vyzbrojování byl ministrem obrany pověřen náměstek pro obranné akvizice Libor Karásek.

Bulant šéfoval útvaru od června 2011. Loni v prosinci jej během svého krátkého působení na ministerstvu odvolala tehdejší vicepremiérka Karolína Peake. Do čela úřadu pro vyzbrojování se Bulant vrátil letos v lednu.

Současný ministr obrany Vlastimil Picek Bulantovi poděkoval a pochválil jej za odvedenou práci. "Děkuji Pavlu Bulantovi za odvedenou práci, zejména při vytvoření a optimalizaci Národního úřadu pro vyzbrojování, řešení problémů letounů CASA C-295 M a vyjednávání se švédskou stranou o pokračování pronájmu nadzvukových letounů," uvedl ministr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám