Hlavní obsah

TOP 09 a ANO bodují v Královéhradeckém kraji

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ČSSD si mohou mnout ruce, v Královéhradeckém kraji míří k jasnému volebnímu vítězství. Překvapením je, že KSČM se v průzkumu volebního potenciálu agentur STEM/MARK a Median pro ČT ocitla až na pátém místě. Výrazně naopak bodují TOP 09 s potenciálem 23 procent a ANO 2011 s potenciálem 21 procent.

Foto: David Ryneš, Novinky

Aktuální volební potenciál - Královéhradecký kraj

Článek

Soc. dem. se může pyšnit volebním potenciálem 30 procent, pátí komunisté disponují 14,5 procenta. ODS se umístila na čtvrté příčce s 15 procenty. Za šestými lidovci (12 procent), následuje Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury (10 procent), Strana zelených (8,5 procent) a SPOZ (7 procent).

Královéhradecký kraj je důležitý hlavně pro lidovce. Jejich šéf Pavel Bělobrádek tam totiž vede kandidátku.

Foto: David Ryneš, Novinky

Aktuální volební potenciál - Královéhradecký kraj

Soc. dem. vsadila na osvědčenou kartu a do čela kandidátky vyslala dlouholetou poslankyni Hanu Orgoníkovou. Risku se vzdali i komunisté, první místo kandidátky obsadili zkušenou poslankyní Soňou Markovou.

Se silným kalibrem přišla TOP 09. V regionu ji do voleb vede lékař, bývalý ministr zdravotnictví a především někdejší šéf Fakultní nemocnice v Hradci Králové Leoš Heger. Kandidátku hnutí Úsvit pak vede bývalý poslanec Věcí veřejných Jiří Štětina.

Reklama

Výběr článků

Načítám