Hlavní obsah

Letiště Letňany uspořádalo děkovný koncert pro ty, kteří pomáhali při povodních. Patří mezi ně i Seznam.cz

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na Letišti Letňany se konal velký děkovný koncert Povodně 2013 - Děkujeme! pro všechny, kteří se zapojili do pomoci při letošních povodních. Poděkování patří nejen záchranářům z řad hasičů a policistů, ale i dobrovolníkům. Jedním z mediálních partnerů akce byl Seznam.cz. Za ten veřejně poděkoval Michal Feix. A jak konkrétně Seznam při povodních pomáhal?

Letiště Letňany uspořádalo děkovný koncert pro ty, kteří pomáhali při povodních. Patří mezi ně i Seznam.czVideo: Novinky

 
Článek

První červnové dny se zraky celé země upíraly na každý centimetr hladiny většiny řek. Ničivé povodně postihly nejen Prahu, ale celou řadu měst a až 700 obcí. Do záchrany lidských životů i majetku se zapojily tisíce záchranářů a řada dobrovolníků. Nechyběl ani Seznam.cz.

„Vedle finanční pomoci, kterou jsme dali zejména směrem k dobrovolným hasičům z Ústí nad Labem, jsme udělali úpravy na službách. Konkrétně šlo o službu Sbazar.cz, kde jsme během jednoho dne zpřístupnili nabídku základních věcí, které lidé postižení povodní potřebovali nejvíce. Tak aby se k nim věci dostaly od jiných, kteří jich naopak měli v tu chvíli přebytek,“ řekl výkonný ředitel Seznam.cz Michal Feix.

Na Novinkách byl v době, kdy povodně zasáhly, spuštěn informační speciál, který měl za cíl informovat a varovat milióny uživatelů, kteří i na internetu hledali informace, jak postupně se povodňová vlna šířila republikou.

„Ta čísla v počtu tří miliónů uživatelů, kteří chodili na internet a na Novinky sbírat zprávy, ukazuje, že to dává smysl,“ dodává Feix.

V akutní fázi povodní zasahovalo 24 tisíc profesionálních záchranářů a stovky tisíc dobrovolníků. „Na povodně vzpomínám z pracovního hlediska dobře, protože hasiči odvedli perfektní práci. Nelze vybrat jeden lidský příběh. Příběhů jsou stovky a všechny si jsou podobné. Seznam.cz v tom sehrál velmi důležitou roli, protože umožnil občanům spoustu potřebných informací,“ uvedl generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Drahoslav Ryba.

Děkovnou akci uspořádal časopis Rescue Report společně s Hasičským záchranným sborem ČR, Policií ČR, Letištěm Letňany. Všichni záchranáři měli akci zdarma. Kapely Čechomor, Walda Gang, Vašo Patejdl a další interpreti zahráli všem, kteří se v červnu podíleli na zvládnutí povodní, ať při záchranných, nebo likvidačních pracích. Během koncertu byla v areálu vystavena nejmodernější hasičská technika, kterou Hasičský záchranný sbor ČR nakoupil ze strukturálních fondů Evropské unie. Některá se už osvědčila v praxi při letošních povodních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám