Hlavní obsah

Babiš: V našem státě je potřeba změnit snad všechno

Novinky, val
Praha

Hostem předvolebního chatu Novinek byl v pondělí předseda hnutí ANO a podnikatel Andrej Babiš. Se čtenáři debatoval o ekonomických i politických otázkách. Prohlásil například, že v České republice je potřeba změnit vše od ústavy až po daňový systém.

Foto: Petr Horník, Právo

Podnikatel a zakladatel hnutí ANO Andrej Babiš.

Článek

„V našem státě je potřeba změnit snad všechno – ústavu, volební systém, časem bychom potřebovali většinový, větší podíl občanů na rozhodování o státu, odpolitizování státní správy, zavedení zákonu o státní službě, majetkové přiznání politiků a zrušení jejich imunity,“ myslí si Babiš.

„Hlavně potřebujeme vybrat daně a řídit stát jako řádný hospodář ve prospěch státu a jeho občanů. Zaměstnanost zajistíme stabilním podnikatelským prostředím, nízkými daněmi a jasnou hospodářskou politikou, která tu vůbec neexistuje,“ nastínil podnikatel a šéf ANO své plány.

V souběhu své politické a podnikatelské dráhy nevidí Babiš problém. Jeho manažeři jsou prý schopní a obejdou se dobře i bez jeho přítomnosti. Přitom odmítá, že by jeho strana byla podnikatelským subjektem a do politiky si „šla“ pro veřejné zakázky. „Zkuste si mě prověřit, podívejte se na web Agrofertu, přečtěte si můj životopis, zeptejte se všech bankéřů a zemědělců, ti viděli, jak jsem za posledních dvacet let podnikal,“ odpověděl na dotaz, zda ANO nemá jen prosazovat jeho podnikatelské záměry.

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš (ANO)

Jeho hnutí se prý nepohrne za každou cenu do vlády. „Já osobně budu doporučovat, abychom raději byli kvalitní opozicí, než dostali nějaký resort, v němž nebudeme mít vliv na to, abychom plnili náš program,“ vysvětlil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám