Hlavní obsah

Máme šanci na dlouhodobě stabilní vládu, vzkázal Zeman voličům

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman v pátek ukončil svou několikadenní oficiální cestu po Jihomoravském kraji. Na tiskové konferenci v Kyjově pak vybídl občany, aby šli volit.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Prezident Miloš Zeman si v Kyjově připil s hejtmanem Michalem Haškem a lídrem jihomoravské kandidátky SPOZ, kyjovským starostou Františkem Luklem.

Článek

Zeman prohlásil, že se chce na jižní Moravu nejpozději do roka vrátit, jelikož nestihl projet všechna města, která by chtěl. Zároveň doufá, že až příště dorazí, bude už politická situace klidnější.

„Po volbách máme šanci na dlouhodobě stabilní vládu,“ konstatoval s tím, že zatím jsme podle něj byli svědky jen dlouhodobého opakování vládních krizí.

Ke svým cestám po krajích poznamenal, že v nich hodlá pokračovat i po volbách, protože jako přímo zvolený prezident pokládá za svou povinnost setkávat se s co nejvyšším počtem občanů.

Znovu přitom zdůraznil, že jeho návštěva kraje nebyla politickou agitací za Stranu práv občanů (SPOZ), jíž je čestným předsedou, pouze při ní lidem radil, aby šli volit.

Vrátil se také ke středečnímu incidentu, kdy na něj během vystoupení v Brně pískal jeden z přihlížejících. [celá zpráva]

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Celé události se prý jen zasmáli, řekl Zeman s tím, že „šlo velmi pravděpodobně o neškodného blázna“. Zároveň ho prý ale těší, že postupně mizí nenávistné transparenty.

Reklama

Související témata:

Související články

Pískajícího Zemanova odpůrce odvlekla policie

Jediný, ale hodně slyšitelný incident se odehrál při vystoupení prezidenta Miloše Zemana na náměstí Svobody v Brně. Během jeho proslovu a v době, kdy odpovídal...

Výběr článků

Načítám