Hlavní obsah

Hrdě ponesete modrou vlajku, pateticky burcuje ODS kandidáty

Novinky, jas
Praha

Pražští občanští demokraté před zahájením volební kampaně burcují kandidáty. Místopředseda pražské organizace Zdeněk Zajíček se na ně obrátil s výzvou, v níž připomíná, že právě oni hrdě ponesou modrou vlajku naděje. Kandidáty nabádá, aby požádali o podporu svou rodinu, a doporučuje přizvat blízké na start kampaně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

„Tato kampaň bude o symbolech. Tyto symboly v politice naplňují a reprezentují konkrétní lidé. Budete to právě vy, kteří jako kandidáti ODS ponesete hrdě 'modrou vlajku', která v řeči barev znamená naději. Ponesete naději pro tento stát,” napsal Zajíček kolegům.

Ve výčtu těch, kteří mohou kandidáty podpořit, jsou kromě prarodičů vyjmenováni prakticky všichni nejbližší příbuzní. „Těch, kteří věří v tuto naději, je určitě mnohem víc, než si možná myslíme a než to v tuto chvíli vypadá. Jsou to lidé, kteří nám věří, jsou to lidé, kteří nám vždy pomohli a pomohou ve chvílích nejtěžších. Ano, jsou to lidé z naší rodiny, ať už je jakkoli početná,” připomněl Zajíček a zdůraznil zejména to, aby „nejbližší” přišli kandidáty podpořit při zahájení kampaně. „Nebojme se všem ostatním ukázat, že právě v nich máme zázemí, z kterého čerpáme sílu jít dál a vyhrávat,” dodal.

„Na rozdíl od jiných politických stran se nemusíme bát tzv. kroužkování. Za vámi jako svými kandidáty si stojíme a kdokoli z vás může poslaneckou práci plnohodnotně a dobře zvládnout,” tvrdí místopředseda pražské ODS a připomíná, že kampaň bude „rychlá a úsporná”.

Prahu ani stát nedáme

Nezbytné vymezení vůči politickým protivníkům obsahuje i rýpnutí do sociálních demokratů a jejich heslu o prosazení dobře fungujícího státu. ODS chce získat voliče, kteří si návrat takovéhoto státu nepřejí, „voliče, kteří jsou nároční a kteří nám neprominou neprofesionalitu, lajdáctví a řízení věcí veřejných ze šedé zóny kolem politiky, ale také voliče, kteří přes všechna zklamání a pochybnosti nakonec nebudou experimentovat svým hlasem u nově spíchnutých podnikatelsko-politických propletenců,” věří Zajíček.

„Bude nás sledovat celá ODS a jistě i všichni napravo smýšlející voliči. Budou očekávat, že Prahu nedáme. Budou očekávat, že tento stát nedáme,” uzavřel ke startu kampaně.

Reklama

Výběr článků

Načítám