Hlavní obsah

Zeman ve Znojmě radil, kde sehnat burčák

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Prezident Miloš Zeman v rámci svého turné po jižní Moravě zavítal ve čtvrtek do Znojma, kde místním například poradil, na jakých místech se dá sehnat kvalitní burčák.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Prezident Miloš Zeman odpovídá na otázky lidí ve Znojmě.

Článek

Jako místo pro Zemanovo setkání zvolili organizátoři Loucký klášter. Hned po příchodu do sálu rozesmál prezident několik stovek příchozích. „Nejlepší burčák je ze Znojma. Dá se pít ještě v Brně na Zelném trhu, ale v Praze už je z jablek,“ prohlásil. Vzápětí ale řekl, že neochutná, protože mu to doktor zakázal. A protože ho prý bolí noha, i tak možná bude vrávorat.

Popřel, že by jeho návštěva jižní Moravy byla politickou agitací, naopak zdůraznil, že nejmenuje žádnou politickou stranu, jen apeluje, aby lidé šli k volbám. „Představuji si hrůzný sen, že k volbám půjde jediný občan a jím zvolená strana dostane všech dvě stě křesel v parlamentu,“ uvedl.

Jeho aktivita prý vyplývá z myšlenky, že prezident nemá stát v koutě nebo jen přestříhávat pásky, ale má být krizovou pojistkou. Dodal, že pokud lidé nebudou lhostejní a zvolí si stabilní politickou reprezentaci, bude mít po rušném prvním roce ve funkci čtyři roky klidu.

Návštěva ve Znojmě skončila setkáním s vedením města. Na programu má prezident ještě návštěvu Břeclavi a Hodonína.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám