Hlavní obsah

Zeman v Brně slíbil dostavbu rychlostní silnice do Vídně

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dokončení rychlostní komunikace R 52 z Brna do Vídně a s tím spojený obchvat Mikulova slíbil ve středu při zahájení své třídenní návštěvy v Jihomoravském kraji prezident Miloš Zeman. Uvedl to při setkání s krajskými zastupiteli ve stejném sále, kde byl naposledy před jedenácti léty jako premiér.

Prezident Miloš Zeman na návštěvě v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Prezidenta a jeho dceru Kateřinu, která ho při cestě doprovází, přijali na vnitřních ochozech budovy Krajského úřadu jeho pracovníci potleskem.

„Na jižní Moravu přijíždím nezatížen těmi problémy, které mě příští týden čekají v Moravskoslezském kraji. Je vždy příjemné setkávat se s městem a krajem, kde si snad jako první v ČR uvědomili, že budoucí základ hospodářského rozvoje spočívá ve výrobách s vysokou přidanou hodnotou, a tedy samozřejmě nových technologiích, vědě, výzkumu, vývoji, ve spojení aplikovaného a základního výzkumu a v neposlední řadě v rozvoji školství,“ uvedl po přivítání, ve kterém si s krajským hejtmanem Michalem Haškem vyměnili řadu komplimentů.

Foto: Právo

Prezident Miloš Zeman s dcerou Kateřinou na návštěvě Jihomoravského kraje, kde je přivítal hejtman a první místopředseda ČSSD Michal Hašek.

Před případnými otázkami ohledně nadcházejících voleb prezident zastupitelům v sále oznámil: „V souvislosti s volební kampaní se omezuji na jednu jedinou větu, a ta zní: Jděte k volbám, ať už budete volit kohokoliv. Protože to nejhorší je pasivita některých našich občanů. A jedině aktivní, a nebojím se říci charizmatičtí politici dokážou této pasivitě zabránit,“ poznamenal.

A protože podle něj má hlava státu přivézt něco víc než prezidentskou stuhu připevněnou na prapor kraje, oznámil Zeman, že s dokončením dlouho diskutované dálnice Brna do Vídně, která je navíc součástí volebních programů převážné většiny současných kandidátů, se začne v nadcházejícím volebním období.

Foto: Právo

Prezident Miloš Zeman s dcerou Kateřinou na návštěvě Jihomoravského kraje, kde je přivítal hejtman a první místopředseda ČSSD Michal Hašek.

Rychlostní silnice bude obchvatem Mikulova

„Po dohodě s ministrem dopravy Zdeňkem Žákem bude přes nejrůznější soudní a jiné překážky týkající se územního plánu možné realizovat aspoň část dálnice, která spojí Brno s Vídní. Dálnice bude obchvatem Mikulova. Je to důkaz české a moravské schopnosti improvizovat, protože Mikulov má tak dlouhý katastr, že se na něj příslušná část vejde,“ uvedl prezident, který za iniciativu při jednáních ohledně této sledované mezinárodní komunikace poděkoval Haškovi.

Po setkání se zastupiteli odjel Zeman do Jihomoravského inovačního centra a poté jej čeká setkání se studenty VUT a občany Brna.

Zemanová navštívila nemocnici

Dcera prezidenta Zemana Kateřina Zemanová se po oficiálním zahájení návštěvy Jihomoravského kraje odloučila od svého otce a navštívila psychiatrické oddělení FN nemocnice v Brně - Bohunicích. Zajímá se o psychické problémy, například problematiku mentální anorexie.

O čem bude s lékaři v Brně hovořit, nesdělila. Beze slova po vystoupení z vládní limuzíny zmizela v nemocnici, kam už novináři neměli přístup.

Foto: pro Právo Adéla Jurková

Kateřina Zemanová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám