Hlavní obsah

Babí léto? Teploty stoupnou ke dvaceti, ale slunce si moc neužijeme

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přestože astronomický podzim začal v neděli večer, typické sychravé počasí a plískanice zatím nenastanou. Pršet bude jen místy na některých částech republiky, teploty se budou pohybovat nad 15 stupni a někdy překročí i 20 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

První tři dny tohoto týdne budou z hlediska počasí totožné. Zatímco jih a jihozápad republiky bude ovlivňovat tlaková výše nad západní Evropou a nad tímto územím bude převážně polojasno, na zbytku území bude oblačno až zataženo, a to kvůli tlakové níži se středem nad Ruskem. Na severu a severovýchodě republiky se může vyskytnout i déšť nebo přeháňky.

Odpolední maxima v prvních třech dnech budou dosahovat 16 až 21 stupňů, na severu a severovýchodě republiky to bude jen 15 stupňů. Ranní minima se budou pohybovat mezi 12 až 8 stupni Celsia.

Změna nastane ve čtvrtek, kdy se do země od severu přesune frontální systém. Na většině republiky pak bude oblačno až zataženo, v severní části se mohou vyskytnout občasný déšť nebo přeháňky. Teploty se budou pohybovat mezi 15 a 19 stupni.

Závěr týdne bude podle Honsové oblačný nebo přechodně polojasný. V odpoledních maximech naměříme 15 až 19 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám