Hlavní obsah

Soutěž kuchařských hvězd má přivést Čechy ke zdravému vaření

Odstartovala kampaň, která má dopomoci k osvětě v domácím vaření. Na pomoc si vzala jednu českou a jednu slovenskou kuchařskou hvězdu - Romana Pauluse a Marcela Ihnačáka. Ti budou pravidelně lidem radit, jak uvařit rychlé a chutné pokrmy.

Roman Paulus (vlevo) a Marcel Ihnačák

Článek

„Z našeho průzkumu vyplývá, že 38 procent Čechů chybí při vaření inspirace. A protože prodáváme potraviny a zákazníci si k nám chodí pro suroviny na vaření a možná už při nákupu přemýšlejí, co uvaří, rozhodli jsme se jim inspiraci nabídnout,“ prohlásil jednatel společnosti pro Českou republiku Michal Farník.

Držitel michelinské hvězdy Roman Paulus a jeho slovenský protějšek a bývalý kolega proslulého kuchaře Jamieho Olivera Marcel Ihnačák se budou v kuchyni utkávat týden co týden. Pokaždé dostanou za úkol vymyslet z vybraných surovin zajímavý recept.

Lidé se pak budou moci inspirovat těmito recepty například na webových stránkách www.kuchynelidlu.cz, kde bude také možné sledovat video z kuchařských klání Pauluse a Ihnačáka.

„Kuchyně již dlouho není výsostným územím žen, ty zde ale stále ještě tráví více času než muži. Zatímco muži si chvíle v kuchyni více užívají, vaření často vnímají jako odpočinek a rádi experimentují, pro ženy je příprava jídel spíše zaběhlým stereotypem a každodenní nutností,“ uvedla Jitka Vrbová, mluvčí společnosti, která projekt pořádá. Právě proto je cílem kampaně změnit a naplnit české a slovenské kuchyně inovacemi a zábavou.

Reklama

Související témata:
Marcel Ihnačák

Výběr článků

Načítám