Hlavní obsah

Paroubek nebude kandidovat do Sněmovny

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Předseda strany LEV 21 Jiří Paroubek nebude kandidovat v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny. Zdůvodnil to mimo jiné tím, že se mu nepodařilo sehnat dostatek financí na volební kampaň. „Předstírat ve volbách do Sněmovny další hru na demokracii tentokrát nebudu,“ napsal také na svém webu Vaše věc. Bývalý premiér dodal, že svou stranu ve volbách ale podpoří.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Paroubek

Článek

„Beru stranu LEV 21 jako dlouhodobý projekt. Ani říjnové sněmovní volby stávající společenský marasmus v zemi nevyřeší. Politika není totiž jen o vytváření parlamentních většin, ale mimo jiné také o schopnosti vládnout. Pravice tuto schopnost neprojevila. Obávám se, že půl roku po volbách bude i vláda vedená ČSSD v podobné situaci, jako ta předchozí Nečasova. Rád bych se v tomto svém odhadu mýlil. To jsou zhruba důvody, pro které jsem se rozhodl nekandidovat v těchto sněmovních volbách,“ vysvětlil Paroubek.

Jedním z důvodů, proč se rozhodl nekandidovat, byl ten, že se mu nepodařilo sehnat dost peněz na kampaň. Vyčíslil ji prý na 15 miliónů korun, z nichž sehnal asi třetinu. Zároveň si postěžoval, že mu média nedávala dostatečný prostor. Za těchto okolností podle něj nemá jeho osobní účast ve volbách smysl.

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Paroubek ve Sněmovně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám