Hlavní obsah

Zemanovci si tajně schválili kandidátky, Šloufa z pražské nejspíš vyškrtli

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předsednictvo Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) ve čtvrtek večer schválilo všech 14 kandidátních listin pro předčasné volby do Poslanecké sněmovny. Jejich podobu ale nezveřejnilo, SPOZ to chce udělat až v pátek. Podle informací Novinek ale z pražské stranické kandidátky zmizel lobbista Miroslav Šlouf. Oficiálně to nikdo ze strany nechce potvrdit.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Šlouf

Článek

„Předsednictvo se dohodlo a schválilo podobu všech kandidátek,” řekl ve čtvrtek bez podrobností místopředseda SPOZ Vladimír Kruliš. „Vše bude řečeno na tiskové konferenci v pátek ve dvanáct hodin,” dodal.

Jak naložilo se Šloufem v čele pražské kandidátky, se snaží zemanovci utajit. Podle informací Novinek ale nebyl schválen. SPOZ v Praze si Šloufa zvolila svým lídrem poměrně překvapivě. Některým představitelům strany se to ale výrazně nelíbilo.

Šlouf: Nejsme ovce

Miroslav Šlouf agentuře ČTK řekl, že o svém vyškrtnutí z kandidátky „také slyšel”. Podle svých slov na večerní jednání nebyl pozván a informace prý má zprostředkované. Chce se kolegy, kteří ho zvolili, poradit o dalším postupu. „Nejsme ovce, které se nechají ovládat někým, koho ani neznáme,” řekl Šlouf.

Miroslav Šlouf působil jako někdejší poradce Miloše Zemana. Jeho vztah s prezidentem ale v poslední době výrazně ochladl. Podle zdroje z vedení SPOZ Šlouf svým zvolením do čela pražské kandidátky ostatní straníky převezl a údajně to udělal natruc Zemanovi. [celá zpráva]

Podpora Šloufa byla často Zemanovi vytýkána před prezidentskými volbami. Zejména kvůli jeho dřívějším vazbám na kontroverzního podnikatele Františka Mrázka. Šloufovi také uškodily zveřejněné telefonické rozhovory právě s Mrázkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám