Hlavní obsah

Šloufa v čele pražské kandidátky SPOZ Zeman neřeší

Novinky, jov, val

Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) postavila svého čestného předsedu Miloše Zemana před volební dilema. Prezident sice slíbil, že bude volit SPOZ, ještě předtím ale zkritizoval svého bývalého spolupracovníka Miroslava Šloufa, kterého zemanovci ve středu postavili do čela pražské kandidátky. Zeman však Novinkám řekl, že se nezabývá vnitřním děním ve stranách.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Šlouf (vlevo) s Milošem Zemanem na snímku z roku 2008.

Článek

Na dotaz Novinek, zda mu nevadí, že coby občan Prahy podpoří svým hlasem zemanovcům Miroslava Šloufa, vzkázal Novinkám prostřednictvím své mluvčí Hany Burianové, že se vnitřním děním ve stranách, a tedy i v pražské SPOZ, nezabývá. "Prezident republiky se nezabývá vnitřními záležitostmi politických stran. Rád se seznámí s definitivními kandidátními listinami všech politických stran,“ vzkázala pouze Burianová.

Přitom se ještě nedávno Zeman od Šloufa, který mu dříve coby premiérovi dělal poradce, distancoval a prohlásil, že s ním přerušuje spolupráci. „Veřejně prohlásil, že přesvědčil Vladimíra Remka, aby stáhnul prezidentskou kandidaturu za KSČM a aby mě podpořil v kampani. Remek pak vydal veřejné dementi, které bylo publikováno, že Miroslava Šloufa několik let neviděl, a že se tato informace nezakládá na pravdě. To byl hlavní důvod, proč jsem s ním přerušil spolupráci. Nemáme si vymýšlet,“ konstatoval Zeman v srpnu pro Parlamentní listy. [celá zpráva]

Šlouf tehdy reagoval, že o zveřejnění takových informaci neví.

Šloufa mu vyčítali už při volbách

Miroslav Šlouf byl před prezidentskými volbami šéfem pražské organizace SPOZ, funkci ale nakonec neobhajoval. Po zvolení Zemana prezidentem se stáhl do ústraní, nyní se opět vrací na politické kolbiště.

Jeho podpora byla Miloši Zemanovi vytýkána před prezidentskými volbami. Zejména kvůli Šloufovým dřívějším vazbám na podnikatele Františka Mrázka a ruskou společnost Lukoil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám