Hlavní obsah

Bobošíková zlákala rebela Úlehlu a Jeníka z ODS

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volební blok Jany Bobošíkové Hlavu vzhůru ulovil do svých řad další představitele ODS. Lídrem na Zlínsku je exposlanec a bývalý „rebel” Tomáš Úlehla, který byl ze strany vyloučen poté, co nehlasoval aktivně proti vyslovení důvěry vládě Jiřího Rusnoka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tisková konference politické strany Suverenita. Na snímku Jana Bobošíková

Článek

Na Královéhradecku blok do voleb povede Miroslav Jeník, exposlanec ODS, který se podle informací Práva nedostal na kandidátku ODS právě proto, že začal jednat s lidmi kolem Bobošíkové.

Jeník na úterní tiskové konferenci sdělil, že jeho prioritou bude přitvrdit v oblasti sociálních dávek. „Není možné, aby lidé, kteří vstávají každý den v šest ráno do práce, dostávali méně peněz než ti, kteří jsou bez práce a ještě každý večer dělají brajgl,“ řekl.

Bobošíková se podepsala pod Klause

Lídrem na Vysočině je Vladislav Nechvátal, bývalý zastupitel za ODS a starosta obce Třešť. Rád by se věnoval podpoře tržní ekonomiky a jaderné energetiky.

Tiskový mluvčí Hlavu vzhůru Václav Musílek rovněž poznamenal, že předsedkyně Bobošíková byla jedním z prvních signatářů výzvy exprezidenta Václava Klause „Demokraté v Evropě, vzbuďte se!“, kterou považuje za „významný dokument“.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Předsedkyně strany Suverenita Jana Bobošíková

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Ing. Miroslav Jeník

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec Tomáš Úlehla

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus při přednášce na VŠE

Od volebního bloku Hlavu vzhůru se minulý pátek odtrhlo hnutí Volba pro Kladno. Podle primátora Milana Wolfa začal blok příliš připomínat „one woman show“ Jany Bobošíkové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám