Hlavní obsah

Bárta a Okamura se k sobě báječně hodí, glosoval spolupráci Kalousek

Aktualizováno

Se čtenáři v pondělí dopoledne v rámci série předvolebních on-line chatů diskutoval bývalý ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Mimo jiné vyloučil možnou koaliční spolupráci s některou z levicových stran a odmítl nápady ČSSD na zavedení registračních pokladen či majetkových přiznání. Právě sociální demokraty vnímá Kalousek jako největší soupeře své strany.

Rozhovor s Miroslavem KalouskemVideo: Novinky

 
Článek

„Je vyloučeno, že by TOP 09 uzavřela koalici s některou ze stran levicového bloku, jehož faktickým lídrem je Miloš Zeman - tedy KSČM, ČSSD, SPOZ,” uvedl Kalousek.

K nápadům ČSSD Kalousek připomněl, že registrační pokladny již měly být jednou zavedeny a on navrhl zrušení takovéhoto návrhu. Vedle nákladů pro živnostníky a potřeby přijetí dalších úředníků by tito lidé museli mít podle Kalouska pravomoc „na chodníku před prodejnou kontrolovat nákup v tašce a porovnat účtenku”. „Osobně nechci žít v zemi, kde by berní úředníci takovou pravomoc měli,” dodal místopředseda TOP 09 Kalousek.

„Nepoctivci budou zákony obcházet dál a ti poctiví budou zatíženi a šikanováni,” soudí exministr financí, který se stejně odměřeně staví i k majetkovým přiznáním. Ta podle něj dávají logiku jen v daňových systémech, kde je uplatňována daň z objemu majetku, což však není případ ČR.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek na chatu Novinek.cz

Babišův Anofert

Politické angažmá podnikatele Andreje Babiše v rámci hnutí ANO připodobnil k „podnikatelském projektu ABL-Věci veřejné” a navrhl, aby se jeho politický subjekt přejmenoval na ANOFERT, coby složeninu názvu hnutí a podnikatelovy firmy.

V rozhovoru pro Novinky pak okomentoval kandidaturu šéfa VV Víta Bárty za hnutí Úsvit přímé demokracie, které založil Tomio Okamura. „Myslím, že se k sobě báječně hodí,” uvedl Kalousek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám