Hlavní obsah

Kuba je jedničkou ODS na jihu Čech

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřadující předseda ODS Martin Kuba je jedničkou občanských demokratů na jihu Čech pro nadcházející předčasné volby do poslanecké Sněmovny. Rozhodli o tom ve čtvrtek v podvečer delegáti regionálního sněmu v Českých Budějovicích.

Foto: David W Cerny, Reuters

Ministr průmyslu Martin Kuba

Článek

Kuba získal hned v prvním volebním kole 57  hlasů ze 70. Neopakovaly se tak konflikty a spory, k nimž došlo při nominačních konferencích ODS ve Středočeském či Libereckém kraji.

V prvním kole po lídrovi byl bez problémů zvolen dvojkou bývalý starosta Prachatic a poslanec Jan Bauer. Třetí je na kandidátní listině známý táborský sexuolog a bývalý europoslanec Jaroslav Zvěřina.    

Jasno má o kandidátce i TOP 09. V Jihočeském kraji ji povede podle očekávání dosavadní poslanec Zdeněk Bezecný. Dvojkou se stal zástupce STAN děkan přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity František Vácha. Toho krajské vedení STAN nominovalo poté, co neprošel návrh na českobudějovického primátora Juraje Thomu, který čelí obvinění. Třetí místo na kandidátce zaujal místostarosta Písku za TOP 09 Josef Knot.

Reklama

Související články

Středočeskou kandidátku ODS povede Bendl

Lídrem kandidátky středočeské ODS se stal po více než pětihodinových tahanicích a dvanáctinásobném hlasování předseda regionální organizace Petr Bendl. Sněm...

Strany bojují o hlasy na internetu, vede topka

Boj o hlasy voličů se už rozhořel naplno i na sociálních sítích. V době krize, kdy mají hluboko do kapsy i politické strany, čím dál tím víc nadějí vkládají do...

TOP 09 představila lídry do voleb

Uskupení TOP 09 a Starostové a nezávislí představili ve čtvrtek lídry svých kandidátek do předčasných říjnových voleb.

Výběr článků

Načítám