Hlavní obsah

Školní rok začíná sychravým chladem, koncem týdne se vrátí léto

Novinky, jas

Začátek prvního zářijového týdne bude chladnější a objeví se i četné srážky. V jeho druhé polovině však teploty porostou a dostanou se až k 28 stupňům Celsia, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne bude pondělí. Převládat bude oblačno či zataženo s občasnými přeháňkami. Postupně bude od severu oblačnosti a srážek dále přibývat. Nejvyšší odpolední teploty v Čechách se dostanou jen na 14 až 18, na Moravě a ve Slezsku na 16 až 20 stupňů Celsia.

V úterý bude převládat zataženo s občasným deštěm zejména na severu území,” dodala Honsová, podle níž bude v průběhu dne srážek ubývat. Nejvyšší teploty se dostanou na 17 až 21 stupňů, v jižních Čechách by mělo být zhruba o dva stupně tepleji.

„Po oba dny bude foukat čerstvý vítr o rychlosti kolem 54 kilometrů za hodinu, což bude dále snižovat pocitovou teplotu až o dva stupně Celsia,” připomněla Honsová.

Ve středu bude zpočátku dne nejčastěji polojasno či oblačno s ojedinělými přeháňkami, postupně však bude oblačnosti ubývat a teploty se dostanou na 20 až 24 stupňů.

Slibované oteplení bude patrné od čtvrtka, kdy by již mělo převládat jasno a odpolední teploty by měly stoupat k intervalu 22 až 26 stupňů. V pátek a v sobotu by mělo být i nadále jasno s tím rozdílem, že teploty se dostanou na 24 až 28 stupňů. Ráno se musíme připravit na mlhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám