Hlavní obsah

Na dálnici D1 čeká řidiče 20kilometrová uzavírka

Právo, jn

Na dálnici D1 řidiči musejí do konce září počítat s dvacetikilometrovou uzavírkou od Lokte na 66. km až po 86. km poblíž Humpolce. Ve čtvrtek zde začala oprava vozovky, která navazuje na devítikilometrový modernizovaný úsek D1 Loket–Hořice.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Počasí umožnilo nástřik dopravního značení u Velké Bíteše až v neděli ráno.

Článek

Ministerstvo dopravy (MD) však ujišťuje, že to řidičům tentokrát život příliš neztíží. Preventivní plán, který má dopravním komplikacím zabránit, počítá i s rozšířením provozu na 81. km D1 na dva zúžené jízdní pruhy v obou směrech.

Právě zde se 25. srpna kvůli zúžení na jeden pruh vytvořila obrovská, 26 kilometrů dlouhá kolona vozidel. Přitom se zde nepracovalo. Ministra dopravy Zdeňka Žáka (bezpartijní) to rozhořčilo natolik, že nařídil ustavit krizový štáb a pohrozil odvoláním šéfovi Ředitelství silnic a dálnic Davidu Čermákovi. [celá zpráva]

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

„Jsem rád, že má důrazná výzva zabrala. Na úsecích se opravdu začalo pracovat a řidičům zároveň vycházíme vstříc. Budu dál důsledně trvat na tom, aby řidiči nebyli obětí zbytečných uzavírek či průtahů,“ ujistil ve čtvrtek Žák.

Opravu mostu, která si přece jen vynutí stažení dopravy do jednoho pruhu ve směru na Prahu, teď MD povolilo pouze ve všední dny od 10. do 12. září.

„Chceme, aby omezení byla pro řidiče co nejmenší a na dálnici nedocházelo k žádným závažným komplikacím. Mimo tyto dny se bude v celém úseku od 66. do 86. kilometru jezdit v režimu dvou jízdních pruhů v obou směrech,“ upřesnil mluvčí MD Tomáš Neřold.

Jak dále informoval, ministerstvo dopravy spolu s ŘSD ustaví v nejbližší době pracovní skupinu, která bude průběh stavebních prací monitorovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Provoz na D1 zastavilo bourání mostů

Provoz na dálnici D1 byl ze soboty na neděli přerušen, kvůli demolici dvojice mostů. Auta se na dálnici vrátí v neděli dopoledne. Dálnice je uzavřena v úseku...

Výběr článků

Načítám