Hlavní obsah

Kancléř Mynář míří na kandidátku SPOZ, stranu posílil senátor Regec z ČSSD

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradní kancléř Vratislav Mynář míří na kandidátku Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ). Ve čtvrtek uvedl, že pokud ho vedení zemanovců vyzve, kandidaturu přijme. To se pravděpodobně stane. Šéf SPOZ Zdeněk Štengl totiž prohlásil, že velmi stojí o to, aby za jeho stranu Mynář kandidoval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na snímku zleva Jozef Regec, Zdeněk Štengl, Vratislav Mynář a Marian Keremidský.

Článek

„V případě, že (vedení SPOZ) požádá o moji kandidaturu, tak ji přijmu,“ řekl Mynář na čtvrteční tiskové konferenci. Kancléř uvedl, že k tomuto stanovisku dospěl po dlouhém, důkladném zvážení a především poté, co věc probral s prezidentem a čestným předsedou SPOZ Milošem Zemanem.

„Velmi stojím o to, aby pan kancléř kandidoval,“ řekl pak šéf zemanovců Štengl. Vedení SPOZ jedná o lídrech právě ve čtvrtek odpoledne. Štenglovo vyjádření jasně naznačuje, že špičky strany Mynáře o kandidaturu požádají. Kancléř neočekává, že by se stal celostátním volebním lídrem. „Touto cestou zatím nepřemýšlíme, že bychom šli. Vypíchnout jednu osobnost by nebylo fér,“ prohlásil.

Regec vymění ČSSD za SPOZ

Řady zemanovců ve čtvrtek posílil senátor Jozef Regec. „Dnešním dnem odcházím z klubu ČSSD a strany. Je mi velkou ctí, že mohu být ode dneška členem zemanovců,“ řekl senátor s tím, že jeho prioritou bude sport. Regec je nově členem SPOZ na jižní Moravě. Ve volbách se nicméně kandidovat nechystá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Politická strana SPOZ představila na tiskové konferenci ve čtvrtek 29. srpna 2013 Jozefa Regece jako novou tvář své volební kampaně. Na snímku zleva Zdeněk Štengl, Jozef Regec

Šéf jihomoravské SPOZ Marián Keremidský poukázal, že jeho organizace je největší v republice, má 470 členů. Regec svým krokem posílil i zemanovský senátorský klub, který měl doposud pět členů.

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman

Regec reprezentoval Československo a ČR v silniční cyklistice. Jak uvádí na svém webu, vedle Závodu míru reprezentoval i na mistrovství světa a olympijských hrách. Podařilo se mu více než 70krát vystoupit na stupeň nejvyšší. Za největší úspěchy své kariéry považuje 10. místo na mistrovství světa v Rakousku, osmé a desáté místo na OH v Soulu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám