Hlavní obsah

Slunce vydrží do neděle, první školní den bude deštivý

Novinky, val

Školáci by v první den nového školního roku neměli zapomenout deštníky nebo pláštěnky, jelikož počátek nového týdne bude deštivý. Naopak až do neděle si ještě můžeme užívat slunečného počasí s příjemnými teplotami. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Počasí v posledních dvou dnech pracovního týdne bude velmi podobné. Převládat bude jasno nebo polojasno, teploty vystoupají na 19 až 23 stupňů Celsia. Díky zmenšení oblačnosti budou ale chladná rána, například ve čtvrtek na Jizerce klesla teplota na nulu. Řidiči by měli být opatrní kvůli ranním mlhám.

Sobota bude nejteplejším dnem celého týdne, v maximech naměříme 20 až 24 stupňů. Převládat bude polojasno nebo skoro jasno, pouze v horských oblastech se mohou při přechodně zvětšené oblačnosti místy vyskytnout slabé dešťové přeháňky.

V neděli bude zpočátku dne ještě polojasno, pak ale začne vlivem studené fronty od západu přibývat oblačnosti až na oblačno nebo zataženo s deštěm. V Čechách naměříme 16 až 20 stupňů, na Moravě a ve Slezsku 18 až 22 stupňů.

Podobně tomu bude v pondělí, kdy můžeme nadále počítat s deštěm, velkou oblačností a teplotami od 16 do 20 stupňů. Od úterka už by ale oblačnosti mělo ubývat a maximální teploty se vrátí nad hranici 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám