Hlavní obsah

Jablko padlo daleko od stromu: Syn premiéra Rusnoka prozřel a tvrdí, že socialismus je největší zlo

Novinky, jas, jov

Michal Rusnok, syn premiéra v demisi Jiřího Rusnoka, počátkem srpna vystoupil z SPOZ, jejíž členem byl dva a půl roku. Své členství v partaji, která má blízko k prezidentovi Miloši Zemanovi, označil za mladické selhání, neboť pochopil, že „socialismus je největší zlo a člověk se musí postarat sám o sebe”.

Foto: Repro Facebook

Otisk facebookového profilu Michala Rusnoka, kde komentuje svůj odchod z SPOZ.

Článek

Rusnok junior svůj rozchod se stranou, na nějž upozornil server Týden.cz, zveřejnil a šířeji okomentoval na Facebooku.

„Tak jsem právě vystoupil ze SPOZ! Doufám, že po mně nebudou chtít úředně ověřený podpis,” uvedl 5. srpna, aby tři dny nato svůj názorový obrat šířeji okomentoval.

„Já jsem byl od ledna 2011 do července 2013 členem SPOZ, ale stydím se za to. Bylo to mladičké selhání a la Pavel Kohout (spisovatel) v 50. letech, ale teď už jsem pochopil, že socialismus je největší zlo a člověk se musí postarat sám o sebe,” doplnil v souvislosti s příspěvkem o alternativách pro pravicové voliče, v němž zmínil i Stranu svobodných občanů.

„Syn trvale žije v Olomouci, kde studuje a pracuje. Politické preference mých dětí s nimi opravdu neřeším,” sdělil premiér Rusnok v úterý Novinkám.

Premiér Rusnok stojí v čele úřednické vlády v demisi, jejímž sestavením jej pověřil prezident Zeman, který je čestným předsedou SPOZ. Syn předsedy vlády, který studuje olomoucká práva, však podle všeho otcovo levicové smýšlení zcela opustil.

Oba mají rozdílné názory i na další věci. Rusnok se kupříkladu stal členem správní rady fondu k umoření státního dluhu, který založil prezident Zeman. Rusnok junior si o iniciativě zjevně myslí své, což uvedl i na sociální síti: „Sorry, tati, já žádnej státní dluh splácet nebudu!”

Reklama

Výběr článků

Načítám