Hlavní obsah

Čuba má ve volbách krýt záda Mynářovi

Právo, jov

Někdejší šéf legendárního JZD Agrokombinát Slušovice a současný člen krajské rady na Zlínsku za zemanovce František Čuba (77) míří na kandidátku své strany pro předčasné volby do Sněmovny.

Foto: archiv, Právo

František Čuba

Článek

Pokud zopakuje úspěch z krajských voleb, mohl by přeskočit i předpokládaného krajského lídra, hradního kancléře Vratislava Mynáře.

„Plánujeme, že bude kandidovat, místo na kandidátce se ještě řeší,“ řekl v pondělí Právu k Čubovi jeden z vysoce postavených zemanovců.

O tom, že Čuba opět zabojuje v barvách SPOZ, už ostatně v nedělních Hovorech z Lán hovořil prezident a čestný předseda strany Miloš Zeman.

Z chvostu až na vrchol

Pro Čubu by nebyl problém, pokud by byl zařazen na chvost kandidátky. V loňských krajských volbách se ucházel o přízeň voličů z posledního, 45. místa. Díky preferenčním hlasům, získal jich 2530, se nakonec stal jedničkou.

Ve Zlínském kraji pak vznikla koalice ČSSD, KSČM a zemanovců, za které Čuba usedl v regionální vládě. Právě na Zlínsku zahájí příští týden Zeman své „spanilé jízdy“ do krajů. Bude zde 4. až 6. září.

Za soc. dem. je lídrem poslanec Antonín Seďa, komunisté vysílají poslance Vladimíra Koníčka. Kandidátku TOP 09 a Starostů vede šéf poslanců Petr Gazdík.

Související téma

Foto: Právo

Nové logo SPOZ

Lídra kandidátky stále hledají občanští demokraté. V roce 2010 zde v čele pelotonu zabojoval tehdejší šéf ODS Petr Nečas, ten se ale po kauze Nagyová a spol. stáhl z politiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám