Hlavní obsah

Šéf Pravé frakce ODS Jiří Janeček zběhl ke Klausovi

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dalším představitelem ODS, který po poslanci Borisi Šťastném a bývalém členu RRTV Petru Štěpánkovi vystoupil z ODS a chce se přidat do nové strany exprezidenta Václava Klause, je zakladatel Pravé frakce ODS Jiří Janeček.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Janeček

Článek

„Současná ODS je v takovém stavu, že už nerozhoduje členská základna, ale úzká skupina lidí, která se bojí svolat i kongres. ODS reprezentovaná dnešním vedením, je prostě nereformovatelná,“ napsal Janeček v prohlášení, ve kterém svůj odchod zdůvodňuje.

„Jsem přesvědčen, že Česká republika si zaslouží zodpovědnou pravicovou vládu a s tím chce Pravá frakce pomoci. Pokud se Václav Klaus postaví do čela takového proudu a bude-li mít o moje služby zájem, jsem mu k dispozici,“ píše Janeček.

Související témata

Foto: Jan Handrejch, Právo

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus při přednášce na VŠE

Jiří Janeček byl devět let předsedou ODS v Praze 11, v únoru letošního roku dal funkci k dispozici. V roce 2012 se pokusil neúspěšně kandidovat na předsedu pražské ODS proti Bohuslavu Svobodovi, získal však jen pár hlasů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám