Hlavní obsah

Zeman slyší cvrlikat pražské vrabce, řekl Hašek o koalici s TOP 09

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První místopředseda ČSSD Michal Hašek připustil, že v jeho straně existují lidé, kteří chtějí po volbách spolupracovat s TOP 09. Ve svém vyjádření k výroku prezidenta Miloše Zemana, který právě před takovou koalicí varoval, totiž uvedl, že z Hradu rezonovalo to, co si cvrlikají pražští vrabci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Hašek (vlevo) a Jeroným Tejc

Článek

Hašek na jednu stranu připustil, že v rámci sociální demokracie zaznívají hlasy volající po spolupráci s TOP 09, sám ale takovou variantu odmítá.

„Z Hradu je zřejmě dobře slyšet to, co si vrabci cvrlikají po pražských střechách. Za sebe, a věřím, že i za většinu členů ČSSD, považuji nejenom koalici, ale i jinou formu spolupráce ČSSD a TOP 09 po parlamentních volbách za prakticky vyloučenou,“ řekl Hašek v pátek Novinkám.

Žádné paktování s ČSSD nepřipadá v úvahu.
Miroslav Kalousek

A na pomoc mu přispěchal jeho spojenec, šéf poslanců sociální demokracie Jeroným Tejc. „Pro mě by to bylo nepřijatelné. Nechci připustit žádnou formu spolupráce na vládní úrovni s TOP 09,“ sdělil Tejc Novinkám.

Ke koalici s ČSSD se staví odmítavě i místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Žádné paktování s ČSSD nepřipadá v úvahu. Pan prezident může být klidný. Naopak hlavním volebním soupeřem bude sociální demokrace, která je bohužel zcela ovládána panem prezidentem, který chce síly soc. demokracie použít na změnu režimu,“ řekl Právu Kalousek

Zeman v rozhovoru pro Haló noviny poznamenal, že za největší nebezpečí dnes pokládá úsilí některých nejmenovaných členů soc. dem., aby po volbách vznikla koalice ČSSD a TOP 09. „Koneckonců, Praha je důkazem toho, že taková koalice se možná připravuje,“ naznačil Zeman. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám