Hlavní obsah

Musíme si opravdu zvykat na nové mravy, zkritizoval Schwarzenberg Zemana

Novinky, val
Praha

Bývalý ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v debatě před hlasováním o důvěře Rusnokově vládě zkritizoval prezidenta Miloše Zemana za jeho projev ve Sněmovně. Naštvala ho Zemanova urážlivá slova na adresu Karolíny Peake. Uvedl, že si kvůli Zemanovi „musíme zvykat na nové mravy“.

Karel Schwarzenberg kritizuje ve Sněmovně prezidenta Miloše ZemanaVideo: Novinky

 
Článek

Miloš Zeman se v projevu před jednáním Sněmovny navezl do Karolíny Peake, kterou kritizoval už v minulosti. Tentokrát se zastavil u aktuálních spekulací, že by se v případné vládě Miroslavy Němcové mohla ujmout ministerstva vnitra.

„V dnešním teletextu jsem v přehledu tisku zjistil, že novou ministryní vnitra má být paní Karolína Peake, a pokud je tomu tak, (...) pak chci blahopřát paní Karolíně Peake k funkci stínové ministryně vnitra,“ uvedl Zeman, načež se od poslanců ozval slabý potlesk. „Vidím, paní poslankyně, že máte silnou podporu v této Sněmovně, jak vyjádřil předchozí potlesk,“ prohlásil.

Schwarzenberg se při svém projevu k těmto slovům vrátil. Zkritizoval Zemana za to, že urážel dámu před celou Poslaneckou sněmovnou. Sám se pak Peake omluvil. „Opravdu si musíme zvykat na nové mravy v téhle republice,“ prohlásil následně.

Schwarzenberg také od řečniště politoval svého nástupce na ministerstvu zahraničí Jana Kohouta, kterému prý nezávidí, že musí prezidentovy excesy obhajovat v cizině.

Reklama

Související témata:

Související články

Rusnok si jde do Sněmovny pro porážku

Dnes se rozhodne o vládě Jiřího Rusnoka v hlasování o důvěře. Přestože mu v úterý po vnitrostranickém boji přislíbili hlasy soc. demokraté, komunisté...

Výběr článků

Načítám