Hlavní obsah

Rusnok nepřímo potvrdil, že jiný kabinet jmenován nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Jiří Rusnok při projevu ve Sněmovně nepřímo potvrdil, že jeho kabinet zůstane u moci i v případě, že mu ve středu poslanci nevysloví důvěru. „Využijeme času, který nám byl dán, ať už do předčasných, nebo řádných voleb,“ prohlásil.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Rusnok při projevu ve Sněmovně.

Článek

Fakt, že by Rusnokova vláda byla u moci, aniž by ve středu získala důvěru poslanců, se shoduje i s projevem, který ve Sněmovně přednesl prezident Miloš Zeman. Ten prohlásil, že během několika týdnů, dokud neskončí vyšetřování v kauze Jany Nagyové, žádný druhý pokus o jmenování premiéra nepodnikne.

Tuto možnost už před středečním hlasováním zkritizovala Miroslava Němcová. Uvedla, že zatímco Topolánkova vláda, kterou nechal Václav Klaus vládnout v demisi čtyři měsíce, měla důvěru voličů, Rusnokova vláda ji nemá. [celá zpráva]

Němcová navíc stojí v čele stínové vlády, kterou sestavily strany bývalé koalice ODS, TOP 09 a LIDEM. Společně chtějí ještě ve středu deklarovat většinu 101 hlasů ve Sněmovně.

Reklama

Související témata:

Související články

Rusnok si jde do Sněmovny pro porážku

Dnes se rozhodne o vládě Jiřího Rusnoka v hlasování o důvěře. Přestože mu v úterý po vnitrostranickém boji přislíbili hlasy soc. demokraté, komunisté...

Výběr článků

Načítám