Hlavní obsah

Tropy budou pálit až do čtvrtka, pak se ochladí o víc než 10 stupňů

Novinky, val
Praha

Tropické počasí bude v České republice převládat až do čtvrtka. Přitom podle meteoroložky Dagmar Honsové budou padat četné teplotní rekordy. Například ve středu bude na Moravě až 38 stupňů Celsia.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Lidé na přírodním koupališti ve Sloupu v Čechách na Českolipsku, kde měla voda příjemných 22 stupňů.

Článek

„Úderem pondělka se do České republiky vrací tropické jižní proudění,“ konstatovala pro Novinky Honsová. Podle ní budou až do čtvrtka padat teplotní rekordy, přičemž na Moravě bude vždy o dva tři stupně tepleji než v české části republiky. Vysoké hodnoty naměříme i v noci, kdy se rtuť teploměrů bude pohybovat mezi 21 až 17 stupni.

Od pondělí do středy bude obloha převážně jasná nebo polojasná. Vyloučené ale nejsou při přechodně zvětšené oblačnosti ani ojedinělé přeháňky či bouřky. V pondělí naměříme na západě republiky maximálně 28 stupňů Celsia, v Praze až 32 a na Moravě až 34 stupňů.

V pátek se ochladí

V úterý stoupnou teploty v Čechách na 30 až 34 stupňů, zatímco na Moravě může být až 37 stupňů. Nejteplejším dnem týdne podle Honsové bude středa, kdy v Čechách teploměr ukáže 31 až 35 stupňů, na Moravě dokonce 36 až 38 stupňů.

Ve čtvrtek postoupí na naše území od západu studená fronta a spolu s ní zřejmě silné bouřky. Nadále bude ale teplo, v Čechách 28 až 32 stupňů, na Moravě stále až 37 stupňů.

Výrazně se ale ochladí v pátek, kdy teploty spadnou na 20 až 24 stupňů Celsia a obloha bude zatažená. O víkendu by ale mělo být spíše polojasno s odpoledními maximy od 22 do 26 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám