Hlavní obsah

V srpnu si užijeme slunce dosyta, nejteplejší bude příští týden

– Praha
Novinky, val

Následující týden bude teplotně nadprůměrný, uprostřed srpna se ale lehce ochladí. Co se týče srážek, bude srpen spíše průměrný. Vyplývá to z dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Milan Malíček, Právo

Pravidelný přísun tekutin je v horkých dnech nutností.

Článek

Průměrnou teplotu na toto období stanovil ČHMÚ jako 17,5 stupňů Celsia. Období od 5. srpna do 1. září by přitom podle meteorologů mělo být teplotně průměrné až nadprůměrné.

„V prvním týdnu bude zpočátku pokračovat horké počasí, tedy první týden předpokládáme teplotně nadprůměrný s pravděpodobností až 100 %. Další dva týdny budou teplotně pravděpodobně průměrné a poslední týden může být opět nadprůměrný, avšak vzhledem k roční době už nebude příliš horký,“ uvedl ČHMÚ.

Co se týče srážek, podle meteorologů budou následující čtyři týdny spíše průměrné či podprůměrné. „První týden, i když se v bouřkách budou vyskytovat intenzivní přívalové srážky, bude pravděpodobně průměrný. Největší pravděpodobnost nadprůměrných srážek v rámci celé ČR v příštích čtyřech týdnech je ve třetím týdnu, tedy od 19. do 25. srpna,“ informovali meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám