Hlavní obsah

Dobeš, Škárka a Kočí se oťukávali s lidmi premiéra Rusnoka

Právo, jim

Nezařazení poslanci, někdejší členové VV Jaroslav Škárka, Kristýna Kočí a Josef Dobeš v pátek jednali v pražském hotelu Esplanade s lidmi blízkými premiéru Jiřímu Rusnokovi o podpoře jeho vlády.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zleva Jaroslav Škárka, Kristýna Kočí a Josef Dobeš na schůzce.

Článek

„Bavili jsme se o prioritách vlády. Toto byl obsah jednání, abychom se mohli my, nezařazení poslanci, dohodnout,“ popsal Právu Dobeš, který už je rozhodnut vládu podpořit.

Podle něj se řeč točila kolem obecných principů, jimiž se má vláda řídit. Zhruba ve stejnou dobu vláda schvalovala programové prohlášení. [celá zpráva]

Všichni tři poslanci dosud váhali, po páteční schůzce se přikláněli spíše na stranu Rusnoka. Zcela jasno má jen Dobeš, který se po zveřejnění programového prohlášení vlády, rozhodl vyslovit jí důvěru. Přesvědčila ho podpora školství, sportu a investiční pobídky na oživení ekonomiky. [celá zpráva]

Kočí ani Škárka zcela přesvědčeni nebyli. Poslankyně podle svých slov chce porovnat priority vlády i témata, s nimiž přijde kandidátka bývalé trojkoalice na premiérku Miroslava Němcová (ODS).

„Ještě jsem úplně priority Miroslavy Němcové neviděla a neznám je, a to je potom těžko hodnotitelné,“ dodala. Nicméně i varianta nepodpořit ani jednu z možností je podle ní stále ve hře.

Dobeš pokukuje po zemanovcích

Také pro Škárku byla schůzka prý čistě informativní. Oba se shodli, že ve prospěch Němcové nebude v jejich očích hrát roli ani to, že by byla první českou premiérkou.

„Pro mě je absurdní, abych se rozhodoval podle toho, jestli je v čele vlády muž, nebo žena. Jde o to, aby tam byl odborník,“ řekl Škárka.

Dobeš si po odchodu z VV založil Hnutí pro sport a zdraví, se kterým se chce nadále v politice angažovat. A nevylučuje ani budoucí spolupráci se zemanovci.

„Bez ohledu na tuto schůzku sleduji SPOZ a ona zase sleduje priority Hnutí pro sport. Jsou tam velmi silné průsečíky, sport je pro oba stěžejní. Pokukujeme po sobě, ale zatím nevedeme žádná oficiální jednání,“ řekl Dobeš.

Reklama

Výběr článků

Načítám