Hlavní obsah

Loď uvízla na Labi u Velkého Března. V trupu má díru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Labi u Velkého Března na Ústecku ve čtvrtek večer uvízla nákladní loď s dírou v trupu. Do vody ale naštěstí neunikly pohonné látky a ani nebyl nikdo zraněn. V noci o tom informovali operační důstojníci krajských hasičů a policistů. Kvůli suchu je nyní hladina řeky velmi nízko, bližší okolnosti příčiny nehody ale nejsou známy.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči odčerpávají z lodě vodu s uniklým olejemVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Oznámení o problémech nákladní lodi přijali hasiči a policisté už ve čtvrtek před 14.00. "Ohlásili nám díru v trupu a zúžený plavební kanál," uvedl operační důstojník policie. Hasiči na místě pak museli odčerpávat vodu ze strojovny plavidla. "K úniku pohonných hmot do okolí ale nedošlo," doplnil důstojník hasičů.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Hasiči odčerpávali vodu ze strojovny lodi.

Mezitím byl náklad přeložen na jinou loď, poškozené plavidlo zatím musí zůstat u břehu a vyčkat na opravu.

V současnosti ztěžují lodní dopravu na Labi extrémní sucha a neodklizené nánosy po povodních. Velká voda jich přinesla asi 150 tisíc metrů krychlových, ale – jak řekl nedávno ředitel závodu Dolní Labe z Povodí Labe Jindřich Zídek – odklízí je jediný buldozer. Hladina vody je nyní tak nízko, že velké lodě po řece prakticky nemohou plout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám