Hlavní obsah

Pro vládu chci ověřené podpisy, to je jako nákup motocyklu, řekl Zeman

Novinky, val
Praha

Prezident Miloš Zeman trvá na tom, aby mu bývalá vládní koalice doložila 101 podpisů, které budou notářsky ověřené. Ve čtvrtek to vysvětlil tím, že ke jmenování vlády na půdorysu bývalé koalice s Miroslavou Němcovou (ODS) v čele potřebuje minimálně stejnou garanci jako při koupi motocyklu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman na čtvrteční konferenci v sídle SPOZ.

Článek

"Když konáte velmi jednoduchý právní úkon, je obvyklé, že vyžadujete notářské ověření. Myslím si, že úkon, který by mohl vést ke vzniku nové vlády, což je poměrně důležitá záležitost, by měl mít minimálně stejnou garanci, jako když si kupujete motocykl," prohlásil Zeman.

Ten už v úterý deklaroval, že pokud bývalá koalice trvá na tom, že má ve Sněmovně většinu 101 poslanců, bude chtít nejen vidět podpisy všech těchto zákonodárců, ale že tyto podpisy musí být notářsky ověřené. [celá zpráva]

Zeman sice použil přirovnání s motocyklem, ve skutečnosti ale při koupi motocyklu není notářsky ověřený podpis ze zákona zapotřebí.

Proti prezidentovým požadavkům se ostře vyjádřili zástupci bývalé koalice. Miroslava Němcová uvedla, že notářsky ověřené podpisy Zemanovi neponese. Připomněla také Zemanovu virózu, která prezidenta schvátila před několika měsíci při vystavování korunovačních klenotů, a naznačila, že jej možná podobná viróza postihla i nyní. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám