Hlavní obsah

Český nadšenec chce uběhnout 1300 kilometrů za 43 dní

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zhruba 1300 kilometrů po vlastních nohou napříč celou Českou republikou, a to vše za 43 dní. Uběhnout tuto trasu si dal za cíl nadšený sportovec a europoslanec Edvard Kožušník. Během svého běhu plánuje udělat přes 300 zastávek.

Nadšenec chce uběhnout 1300 kilometrů za 43 dní Video: Novinky

 
Článek

Edvard Kožušník se pravidelně připravuje na novou sportovní výzvu. V běžeckém dresu tráví každou volnou chvilku, aby za pár dní dokázal proběhnout celou Českou republiku. Svůj "běh na dlouhou trať“ odstartuje ve čtvrtek 25. července z Ostravy. Cíl závěrečné etapy bude 5. září v Praze.

„Vyběhnu od rodného domu mého dědy z ulice Těšínská v Ostravě - Bartovicích, během několika dnů se dostanu do Olomouce, odtud na kajaku do Uherského Hradiště, do Brna, Pardubic, Hradce Králové, Liberce a běžeckou trasu ukončím v Praze.“

Jako správný sportovec chce Kožušník svým během propagovat zdravý životní styl. Zároveň chce poukázat i na krásy České republiky. Na několikadenní běh si plánuje vzít co nejméně věcí. Žádnou speciální výbavu, ani doprovodný tým, který by se o něho v průběhu cesty staral, nepotřebuje.

„Budou mi stačit levné tenisky, není k tomu potřeba nákladné vybavení. Určitě ale s sebou budu mít speciální aplikaci, abych nezabloudil, a zároveň, aby občané mohli sledovat, kudy běžím, přes jaké vesnice a města,“ řekl Edvard Kožušník.

Zájemci se dokonce budou moci k běžci přidat. Stačí, když si vyberou jednotlivý úsek trasy, který jsou schopni uběhnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám