Hlavní obsah

Páleník po propuštění z vazby: Zažil jsem už horší podmínky

Právo, Petr Marek
Olomouc

Bývalý šéf Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník, obviněný v kauze Nagyová, po měsíci opustil v pátek krátce před polednem vazební věznici v Olomouci. Vazbu označil za nátlakovou, ale zároveň uvedl, že „zažil i horší podmínky”.

Foto: Petr Marek, Právo

Ondrej Páleník opustil olomouckou vazební věznici krátce před polednem.

Článek

„Nic jsem nespáchal, neporušil jsem zákon a věřím, že to dokážu a očistím své jméno i Vojenské zpravodajství u řádného, nezávislého soudu,“ řekl novinářům Páleník bezprostředně poté, co vyšel z věznice. Na svobodě jej čekala manželka a další rodinní příslušníci.

Vazba byla podle něj nátlaková a také neoprávněná. Na nic si však nestěžoval. „Po pravdě řečeno, zažil jsem už horší podmínky při svých výletech různě po světě či na půdě tohoto státu. Pánové tady se chovali velice profesionálně,“ prohlásil Páleník.

Páleník se v minulosti coby voják účastnil misí v Perském zálivu i Afghánistánu.

Oklepu se a budu bojovat, tvrdí Páleník

K tomu, zda na žádost Nagyové nechal někoho sledovat, se však vyjádřit odmítl. Stejně tak neprozradil, jaké budou jeho další kroky. „Dokud se neporadím s advokátem, nebudu to komentovat. Věřím však, že mé obvinění bude zrušeno. Nic jiného mi ani nezbývá. Co se týká mých vztahů s Nagyovou, byly přísně služební. Nebylo tam nic osobního,“ zdůraznil Páleník.

Spojení jeho kauzy s případem bývalých poslanců označil za „neuvěřitelné“. „Ty věci spolu nemají vůbec nic společného. Navíc já ty pány v životě osobně neviděl,“ pokračoval a dodal, že nejhorší z hlediska vazby pro něj byla „izolace od okolního světa, od toho, co má člověk rád“. „Teď se z toho trošku oklepu a budu bojovat,“ zakončil Páleník.

Reklama

Související články

Nagyová je venku z vazby, vyzvedl ji Nečas

Blízká spolupracovnice expremiéra Petra Nečase (ODS) Jana Nagyová je na svobodě. Krajský soud v Ostravě v pátek dopoledne vyhověl její stížnosti proti vzetí do...

Výběr článků

Načítám