Hlavní obsah

Policie už si pozvala Nečase, aby vypovídal v kauze Nagyová

Policisté chtějí vyslechnout expremiéra Petra Nečase v kauze bývalé šéfky jeho kabinetu Jany Nagyové. Pozvali si jej na páteční odpoledne. Řekl to advokát Jiří Matzner, který zastupuje jednoho z obviněných v kauze, dosavadního ředitele Vojenského zpravodajství Milana Kovandu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Nečas

Článek

Informaci o pozvánce k výpovědi potvrdila také pracovnice advokátní kanceláře Eduarda Bruny, který zastupuje Nagyovou. Sdělila také, že kriminalisté v posledních dnech často měnili rozvrh výpovědí, takže není zcela zřejmé, zda Nečas skutečně v pátek ve 13.00 na policii půjde.

O Nečasově výpovědi se spekuluje již od začátku celé kauzy, protože jeho jméno zmiňují policejní dokumenty zveřejněné médii. Expremiér podle policie nabídl třem někdejším poslancům ODS úplatek za to, že složí své mandáty, a údajně také zajistil jeho poskytnutí.

Už v pondělí státní zástupce Ivo Ištvan požádal Sněmovnu o vydání Nečase ke stíhání. O něm nejprve bude jednat mandátový a imunitní výbor, jenž bude mít k dispozici trestní spis a Sněmovně doporučí, zda Nečase vydat, či nevydat.

Případ souvisí s kauzou údajné politické korupce. Podle jednoho z poslanců výboru hovoří policejní žádost o uplácení a zneužití pravomoci veřejného činitele. Jde podle něj jen o kauzu tří bývalých poslanců a žádost se netýká údajného zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování expremiérovy manželky Radky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám