Hlavní obsah

Müllerová: Nikdo z mých příbuzných do druhého pilíře nevstoupil

Právo, jim
Praha

Ministryně práce a sociálních věcí v demisi Ludmila Müllerová při svém bilančním rozhovoru pro ČT přiznala, že nikdo z její rodiny do druhého důchodového pilíře nevstoupil. Nadnesla také, že ve vysoké politice už odchodem z vlády končí a do nejvyšších pater už kandidovat nebude.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Ludmila Müllerová (TOP 09)

Článek

Na otázku moderátorky, zda někdo z její rodiny vstoupil do druhého důchodového pilíře, odpověděla: „Mohu říct, že nevstoupil. Nikoho jsem asi nepřesvědčila.“

Neúspěch u lidí pak zdůvodnila antikampaní, kterou vedla proti důchodové reformě sociální demokracie.

Připustila ale také, že stávající vládní koalice nastavila některé podmínky tak, že lidi odrazovaly. „Jestli mám dnes možnost do systému vstoupit, a nemám možnost nikdy vystoupit, tak si to opravdu velmi pečlivě rozmýšlím,“ řekla ministryně.

Za chybu označila i zbytečný spěch s přijetím reformy, protože prý nedošlo ke konsensu s opozicí.

Připomněla také, že hlavním garantem penzijní reformy není ministerstvo práce a sociálních věcí, ale ministerstvo financí, a že ani není poslankyně, která by do podoby zákona mohla zasahovat.

Končí?

A ani do budoucna neuvažuje o tom, že by se do Sněmovny vrátila. „Domnívám se, že toto není cesta, kterou by se moje přemýšlení ubíralo.“

„Budu se snažit využít zkušeností, které jsem získala nejen při výkonu funkce ministryně práce a sociálních věcí, ale i ve Sněmovně, nebo jako senátorka,“ řekla ke svému budoucímu angažmá, ale vyloučila, že by usilovala o volenou funkci ve vysoké politice.

„Nemyslím si, že by se politika dělala jen v poslaneckých nebo senátorských lavicích,“ řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám