Hlavní obsah

Exposlanec Šnajdr podal proti vazbě stížnost

Právo, plk
Ostrava

První stížnost proti uvalení vazby v kauze Nagyová v úterý obdržel Krajský soud v Ostravě. Podal ji advokát bývalého poslance za ODS Marka Šnajdra. Ostatní stížnosti by podle mluvčího Okresního soudu v Ostravě Alexandra Dadama měly dorazit na krajský soud v nejbližších dnech.

Foto: ČTK

Marek Šnajdr

Článek

V kauze okolo bývalé šéfky kabinetu Petra Nečase (ODS) Nagyové poslal okresní soud do vazby sedm lidí. Kromě Jany Nagyové a Šnajdra také exposlance Petra Tluchoře a Ivana Fuksu, někdejšího náměstka ministra zemědělství Romana Bočka, bývalého ředitele Vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka a vojenského zpravodajce Jana Pohůnka. Ten se jako jediný vzdal stížnosti proti usnesení o vazbě. Osmým obviněným je šéf Vojenského zpravodajství Milan Kovanda, který je stíhán na svobodě.

„Krajskému soudu v Ostravě byla zatím předložena k rozhodnutí pouze stížnost obviněného Marka Šnajdra, která byla v souladu s rozvrhem práce přidělena senátu rozhodujícímu vazební věci,“ potvrdila mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Böhmová s tím, že k projednávané věci jakožto i k věcem ostatních obviněných, které spolu souvisejí, se vztahuje rozsáhlý spisový materiál čítající několik desítek svazků, se kterými se musí soud seznámit.

„Vazební věci projedná s co největším urychlením s tím, že s ohledem na obsáhlost spisového materiálu prozatím není možné odhadnout časový horizont pro rozhodnutí soudu,“ doplnila. „Zbývajících pět stížností má být odesláno zítra. Takovou mám poslední informaci,“ sdělil mluvčí okresního soudu Alexandr Dadam.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám