Hlavní obsah

Slunce s letními teplotami se vrátí až příští týden

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chladnější přelom června a července s teplotami kolem 20 stupňů Celsia vystřídá v průběhu příštího týdne oteplení doprovázené ubýváním oblačnosti. Od středy by se mohla odpolední maxima šplhat až k 26 stupňům, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Závěr stávajícího týdne bude relativně chladný a odpolední maxima by se měla pohybovat kolem 20 stupňů. V pátek bude nejčastěji oblačno s občasnými přeháňkami, odpoledne se  mohou vyskytnout bouřky. Ranní minima poklesnou na devět až pět stupňů Celsia, odpoledne se teploty dostanou k 21 stupňům.

V sobotu bude převládat oblačno s přeháňkami či občasným deštěm,” doplnila Honsová, podle níž se zejména na Moravě a ve Slezsku mohou odpoledne vyskytnout rovněž  bouřky. Ranní teploty zůstanou mezi 10 a pěti stupni, odpolední v rozmezí 17 až 21.

Oblačno bude taktéž v neděli, znovu se budou objevovat občasné srážky. Ranní teploty vzrostou na 11 až sedm stupňů, odpolední poklesnou na 16 až 20.

Četnou oblačnost s přeháňkami očekávají meteorologové i na úvod příštího týdne. V pondělí ani v úterý by se neměly teploty dostat přes 21 stupňů.

Zlom přijde ve středu. Spolu s ubýváním oblačnosti vzrostou teploty až k 26 stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám