Hlavní obsah

Cidlina vystoupala na třetí stupeň, jinde řeky klesají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hladiny českých řek většinou klesají, povodňový stupeň ohrožení ve čtvrtek brzy ráno platil na dvou místech. Nově na něj ráno vystoupala Cidlina v Sánech na Nymbursku, na Chrudimce v Nemošicích na Pardubicku ohrožení trvá, ale hladina už tam klesá. Na hranici třetího povodňového stupně očekávají meteorologové kulminaci Labe v Ústí a Děčíně.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Druhý povodňový stupeň hlásí 16 vodoměrných stanic, kromě Labe v Ústí, Děčíně a Brandýse platil ještě na třech místech na Lužnici a na dolním toku Dyje. Na dvou místech má povodňovou pohotovost Sázava, po jedné stanici je hlášena z jihočeských řek Lužnice a Stropnice, ze Svratky a východočeských toků Novohradky a Loučné.

Vyplývá to z webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) a vodohospodářů.

První povodňový stupeň, tedy bdělost, platí ráno na 19 měřicích stanicích. Mimo jiné to bylo na Vltavě v pražské Chuchli a na soutoku Vltavy a Labe v Mělníku, na Lužnici v Bechyni a na Labi v Nymburku.

Ve čtvrtek by mělo pršet jen málo, hlavně v Čechách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám