Hlavní obsah

Kalousek: Nejdříve předseda Sněmovny, až potom vláda

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dříve než dojde na hlasování o důvěře vládě, musí dojít ke zvolení náhradníka za Miroslavu Němcovou v čele Sněmovny. Ve čtvrtek to novinářům řekl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) krátce po své výpovědi na policii, související s vyšetřováním kauzy kolem nejbližší spolupracovnice odstupujícího premiéra Petra Nečase Jany Nagyové.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Pravděpodobně budeme trvat na tom, aby byl zvolen nový předseda Sněmovny, a pak se budeme bavit o vládě,“ uvedl Kalousek.

Zopakoval, že ODS jmenováním Němcové vytvořila druhý problém. Už ve středu uvedl, že Němcová ve funkci předsedy Sněmovny bude muset skončit a tato pozice se bude podle něj složitě obsazovat.

Dodal, že přesto je personální výběr kandidáta na premiéra ze strany ODS sympatický.

Němcovou na premiérský post navrhla ve středu ODS jako náhradu za Petra Nečase (ODS), který podal demisi. Koaliční partneři ODS nemají vůči šéfce Sněmovny výhrady, ale svorně upozorňují, že občanští demokraté přidělali další problém. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám