Hlavní obsah

Vláda padne, taťka už jedná s vedením ČSSD, měla napsat Zemanova dcera

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Politickou krizí vyvolanou policejní razií žijí i sociální sítě. Na Facebooku se pod jménem „první dcery“ Kateřiny Zemanové objevilo vyjádření, že už „taťka“ vyjednává o krocích následujících po pádu vlády se špičkami ČSSD.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Zemanová s otcem Milošem Zemanem

Článek

„Tak já si myslím, že už je předem více než jasné, že současná vláda padne. Taťka už jedná s vedením ČSSD o dalších krocích,“ objevilo se pod jménem Zemanové na Facebooku. Výrok se objevil na stránce s názvem „Kateřina Zemanová – oficiální stránka“ a lidé si okamžitě začali výrok přeposílat.

Podle zjištění Novinek ale nejde o facebookovou stránku skutečné Zemanové, jejíž oficiální profil nese název „Kate Zemanová“. Že jde o falešný profil, následně potvrdilo i tiskové oddělení Hradu.

"Tímto prohlašujeme, že stránka na sociální síti Facebook "Kateřina Zemanová - oficiální stránka" není oficiální stránkou dcery prezidenta. Všechny výroky, které se na této stránce objevují, jsou nepravdivé a jsou někým úmyslně vydávány za názory dcery prezidenta. Slečna Kateřina Zemanová se od těchto výroků zcela distancuje," uvedla tisková mluvčí Hana Burianová.

Pravdivé je tak pouze to, že Zeman v pátek skutečně o řešení politické krize na Hradě jedná. Pozval si například šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku a premiéra Petra Nečase (ODS).

Reklama

Výběr článků

Načítám