Hlavní obsah

Ze všech zadržených unikl obvinění jen šéf Úřadu vlády Poul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediným z osmi zadržených při policejní razii zaměřené proti státním úředníkům a politikům, kdo zatím unikl obvinění, je šéf Úřadu vlády Lubomír Poul. Právu to řekl zdroj obeznámený s případem, který rovněž uvedl, že Poul dosud nebyl ani propuštěn.

Foto: vlada.cz

Lubomír Poul

Článek

Podle informací Práva nyní vyšetřovatelé zjišťují, zda Poul věděl o údajné trestné činnosti šéfky Nečasova kabinetu Jany Nagyové.

Poslední neznámý – Jan Pohůnek

Obviněno tak zatím bylo sedm lidí, mezi nimiž jsou dva bývalí poslanci ODS Petr Tluchoř a Ivan Fuksa, kteří se podle vyšetřovatelů vzdali mandátů za nabídku výhod, což policie hodnotí jako korupční jednání. Obviněni jsou také bývalý šéf Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník, jeho nástupce Milan Kovanda a další zpravodajec Jan Pohůnek. Jeho jméno je ve spisu, který zveřejnil server E15.

Obvinění čelí také Nagyová. Právě ona podle vyšetřovatelů figurovala v obou kauzách – nelegálním sledování i údajné politické korupci. Mezi zadrženými lidmi byl i bývalý náměstek ministra zemědělství Roman Boček – také on podle neoficiálních informací čelí obvinění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám