Hlavní obsah

Po autonehodě zemřela bývalá mluvčí vlády Veverková

Po pondělní autonehodě ve čtvrtek zemřela bývalá mluvčí vlády, redaktorka a spoluzakladatelka Babišova hnutí ANO Anna Veverková. Uvedl to server Lidovky.cz na základě informací prezidenta Českého klubu mluvčích Jiřího Wolfa.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Anna Veverková

Článek

Veverkovou na začátku týdne srazilo auto. "Od té doby ležela v nemocnici v kómatu a dnes bohužel zemřela," řekl serveru Wolf.

Veverková byla držitelkou ocenění Mluvčí roku 2002, a v roce 2005 byla dokonce uvedena do Síně slávy českých mluvčích. Kromě toho obdržela i cenu za investigativní žurnalistiku, kterou vydává Mezinárodní konsorcium investigativní žurnalistiky (International Consortium of Investigative Journalists).

Vystudovala sice na Filmové a televizní fakultě Akademie múzických umění produkci, ale později zastávala v České televizi kromě postu produkční i redaktorskou a reportérskou roli.

V letech 2002 až 2004 byla mluvčí vlády Vladimíra Špidly (ČSSD) a ředitelkou tiskového odboru Úřadu vlády. Následně měla na starost marketing ve Svazu průmyslu a dopravy. V roce 2011 založila s miliardářem Andrejem Babišem hnutí ANO. S ním se však později rozešla, když se hnutí změnilo na politické.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám