Hlavní obsah

Zjevně jsem odešel včas, vtipkoval Kalousek o noční razii po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozdílné reakce vyvolal mezi politiky noční zásah kriminalistů z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) na Úřadu vlády ČR. Zatímco ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) vtipkuje, šéf ČSSD Bohuslav Sobotka svolává mimořádnou schůzi své strany.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Kalousek a Bohuslav Sobotka

Článek

"Jediné, co k tomu mohu říct, je, že jsem zjevně odešel včas," řekl Kalousek ČTK. Narážel tak na fakt, že kriminalisté podle informací médií vtrhli do sídla vlády jen chvíli po skončení jejího středečního zasedání.

Nejužší vedení ČSSD se kvůli zásahu na Úřadu vlády mimořádně sejde ve čtvrtek večer, řekl Novinkám Sobotka. Sociální demokracie bude podle něj zvažovat celou škálu dalšího postupu. ČSSD nyní vyčkává na další informace o policejní akci.

„Informace v médiích pokládáme za velmi závažné. Je nezbytné, aby se vyjádřila policie, státní zastupitelství a především by se měl rychle vyjádřit premiér Nečas,“ uvedl Sobotka.

Předseda Věcí veřejných Vít Bárta prohlásil, že se ukazuje, že tato vláda nemůže již vést zemi.

Zásah nemá podle prvního místopředsedy ČSSD Michala Haška v polistopadové historii ČR obdoby. Premiér Nečas by měl podle Haška co nejdříve předstoupit před veřejnost a vysvětlit, co se nejen v sídle vlády „boje s korupcí“ děje.

ODS mlčí

Grémium ODS (s výjimkou místopředsedů Miroslavy Němcové a Tomáše Chalupy) s novináři nekomunikuje, údajně se zatím nesešlo.

„Jsme všichni rozmístění po republice, já jsem teď měl akci na Plzeňsku a vracím se do Prahy,“ řekl Právu místopředseda ODS a ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Odmítl ale upřesnit, jestli se grémium ODS v následujících hodinách sejde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám