Hlavní obsah

Demolice mostu na půl dne zcela uzavře D1

Dálnice D1 se v noci ze soboty na neděli uzavře u Větrného Jeníkova na Jihlavsku. Demoliční firma zde bude bourat most. Provoz v úseku je od pátku sveden do tří jízdních pruhů a je tam omezená rychlost na 80 kilometrů v hodině.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Článek

Policisté na zmíněném úseku zatím neevidují žádnou nehodu. V sobotu ve 20:00 se pro motorová vozidla více než dvacetikilometrový úsek zcela uzavře až do nedělních osmi hodin ráno.

V obou směrech v noci na neděli povede objížďka v úseku mezi exitem 90 Humpolec po exit 112 Jihlava po silnicích první třídy I/38 a I/34 přes Havlíčkův Brod. Ve směru na Prahu bude objízdná trasa totožná, uvedlo Ředitelství silnic a dálnic na svém webu.

Foto: Právo

Přes třicet let starý a zdevastovaný most propojující Větrný Jeníkov s Petrovicemi by měl být zbourán za jedinou noc.  Demoliční bagry nejprve přestřihnou ocelová lana, poté zbytky most rozeberou demoliční kladiva. Materiál se hned na místě rozbije a odveze. Až do středy 12. 6. ale budou probíhat dokončovací práce a budou uzavřeny dva pruhy ve směru do metropole a jeden pruh ve směru Brno.

Mostů se bude na nejstarší české dálnici bourat celkem pět.

Reklama

Výběr článků

Načítám