Hlavní obsah

Kalouskovi nepřeji horečku, ale vše dobré, komentoval Zeman eskapádu v rozhlase

Novinky, jov
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se při návštěvě vytopených pražských Lahoviček vyjádřil k propíranému vystoupení ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) v Českém rozhlase. Prohlásil, že Kalouskovi nepřeje horečku, ani alkoholickou, ale vše dobré.

Foto: Stanislav Zbyšek, ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

Zeman se nejprve na dotaz ke Kalouskově eskapádě vyjádřil k tomu, že ministr prohlásil, že se nevymlouvá na virózu. Prezident uvedl, že při odemykání korunovačních klenotů ve Svatováclavské kapli, kdy působil nejistým dojmem, měl horečku. „Suše konstatuji, že jsem tehdy měl 39,2 stupně horečky,“ pronesl Zeman.

Doplnil, že při takové horečce není divu, že se musel opírat, jak se ve Svatováclavské kapli stalo. Právě virózou Hrad odůvodnil Zemanův stav při odemykání klenotů.

Zeman nebyl u klenotů ve formě. Viróza, řekl HradVideo: Česká televize ČT24

Prezident nicméně Kalouskovo vystoupení nevyužil k protiútoku a rozhlasovou etudu příliš nerozebíral. „Nepřeji panu ministrovi žádnou horečku, ani alkoholickou, ani nealkoholickou, přeji mu vše dobré,“ prohlásil Zeman.

Kalousek před časem prezidentovu indispozici komentoval. "Já jsem to sice neviděl, ale v pátek jsem slyšel, že chybělo málo a ke korunovačním klenotům, koruně, žezlu a jablku, přibyla ještě šavle," uvedl k nejistému kroku hlavy státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám