Hlavní obsah

Tygřice a dvacítka zvířat ze zatopené pražské zoo našly azyl v Brně

Právo, mh

V úterý pozdě večer přivezli brněnští chovatelé ze zaplavené pražské zoo tygra malajského a dalších 20 zvířat. Je mezi nimi i leguán nosorohý, kočka rybářská a několik druhů ptáků. Samice tygra byla umístěna do zázemí veterinární stanice a ostatní zvířata do ubikací v jednotlivých pavilonech.

Foto: Jan Pečený, Novinky

Rozvodněná Vltava zaplavila spodní část pražské zoo.

Článek

Rozhodnutí o pomoci Zoo Praha padlo v úterý dopoledne a po nezbytné přípravě na příjezd nových zvířat vyrazilo auto vybavené přepravními bednami o několik hodin později. V pražské zoo se brněnští chovatelé setkali s kolegy z Olomouce, kteří poskytli auto k přepravě tygra.

„Pohled na zaplavenou zoo je velmi deprimující a my jsme rádi, že můžeme našim kolegům a zvířatům pomoct. Tygřici nám pražští kolegové naložili do speciální bedny a celý transport proběhl bez problémů, i když je tato situace pro zvířata velmi stresující. Zatím není jasné, jak dlouho v Brně zůstanou.“, říká vedoucí chovatelského úseku Zoo Brno Ilona Pšenková.

Tygří samice bude zatím na veterinární stanici a vzhledem k tomu, že se v nejbližších týdnech uvolní výběh po levhartech, mohla by tam najít dočasný domov. Kočka rybářská je také v zázemí zahrady a dvě samice leguána nosorohého spojili chovatelé v teráriu s brněnským samcem.

Ptáci, mezi kterými jsou například ditík kapský, timálie čínská, bulbul černohlavý, holub zelenokřídlý, sojkovec bělohrdlý a šáme bělořitná byli umístěni do volných klecí. Všechna tato zvířata jsou v místech, kde je běžní návštěvníci zahrady neuvidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám