Hlavní obsah

Povodeň udělala Zemanovi čáru přes rozpočet, za starosty se nepodívá

Novinky, jov
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman si naplánoval, že tento pátek navštíví sněm Svazu měst a obcí ČR. U prezidenta se za účast na této akci přimluvil šéf KSČM Vojtěch Filip. Plán ale zhatila povodeň. Svaz měst a obcí ČR v úterý kvůli velké vodě sněm zrušil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vojtěch Filip

Článek

Filip zavítal za Zemanem na Hrad v úterý odpoledne. Na schůzce nejprve okomentoval prezidentovu návštěvu na sjezdu STAN v Průhonicích u Prahy minulý týden v pátek. „Upozornil jsem pana prezidenta, že hnutí STAN neprezentuje všechny místní samosprávy a je navázáno na jednu politickou stranu, TOP 09,“ popsal lídr komunistů jednání Novinkám.

Zemana pak požádal, aby raději zaměřil svou pozornost na sněm Svazu měst a obcí ČR, který byl naplánován na čtvrtek a pátek. „Svaz totiž zastupuje všechny tituly místní samosprávy,“ vysvětlil Filip svou přímluvu.

Zeman lídra komunistů odpovědí potěšil. „Pan prezident mě následně informoval, že se sjezdu Svazu měst a obcí ČR v Českých Budějovicích zúčastní v pátek 7. června,“ prozradil šéf KSČM. Právě jihočeská metropole je navíc domovským městem šéfa komunistů.

Nakonec je ale vše jinak. Kvůli záplavám Předsednictvo Svazu měst a obcí ČR rozhodlo o odložení sněmu. „Odložením plánovaného jednání chceme vyjádřit solidaritu s obcemi v postižených oblastech,“ uvedlo v úterý předsednictvo v tiskové zprávě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám